Over ons

Het bedrijf is opgericht in 1923 door de heer J.F.N. Weidema onder de naam: Wageningse Riviergrint- en Zandhandel De Rijndelta en werd gevestigd op de Wolfswaard, hij verkocht het bedrijf op 8 december 1923 aan de heer P. van Leusden en de heer D. van Dodewaard.

In maart 1928 verhuisde het bedrijf naar onze huidige vestiging, namelijk Nude 1 en op 27 juni 1929 werd de naam veranderd in: Wagingsche riviergrint- en zandhandel P. van Leusden & Co.

In de jaren 60 is het bedrijf overgenomen door de heer F. Rozeboom en de heer K.R.C. van Leusden en op 12 september 1979 werd de vennootschap omgezet in een B.V. en werd de naam veranderd in: Transportbedrijf van Leusden B.V.

In 2003 heeft de heer F. Rozeboom zijn aandelen verkocht zijn zoon P. Rozeboom en de heer K.R.C van Leusden heeft zijn aandeel verkocht aan het bedrijf Vink B.V., waardoor de samenwerking met het bedrijf Vink B.V. is begonnen en deze heeft in 2013 alle aandelen overgenomen.

De dagelijkse leiding wordt gevoerd door Henk van Egdom.
De haven in Wageningen is de basis van de zand en grindhandel, overslag van bruinsteen, lava en andere materialen. Onlangs is er een shovel met diverse hulpstukken aangeschaft om aannemers en/of particulieren nog beter van dienst te zijn.
Een aantal containerwagens verzorgen voor vele aannemers en particulieren de afvalafvoer in de regio. Ook werken we samen met grondbanken en afvalverwerkers die zelf geen of weinig transportmiddelen in eigen beheer hebben. Voor veel klanten doen we ook de rolcontainers, niet alleen afval maar ook recyclebare materialen zoals papier en plastics.

Tevens zijn we sterk in het vervoer van wegenbouwmachines en andere machines, deze kunnen worden vervoerd tot een gewicht van ca. 100 ton. We rijden met trucks met diverse opleggers van staal en aluminium (lichtgewicht) voor het transport van zand, grind, korrelmix, gronden en natuurlijk ook afval. Met onze aangedreven auto’s 6×6, 8×8, 10×8 kunnen we de zwaarste terrein omstandigheden aan. Onze betonmixer verhuurvloot bestaat uit vaste, afzetbare en trailermixers.

Onze kraanauto’s zijn dag en nacht beschikbaar voor langdurige werken maar ook voor calamiteiten.
Wij zijn sterk in het verhuur van dumpers en graafmachines, tevens zijn we gelieerd aan AZ-Industrials B.V. en Machine Verhuur Barneveld. B.V., allebei groot in verhuur van hoogwerkers en machines.

Onze trouwe club mensen waarvan al meerdere meer als 20 jaar bij ons werkzaam zijn, zijn thuis op diverse markten en staan dag en nacht klaar voor de klanten. Wij hebben vertrouwen in de toekomst door inzet en synergie en willen graag een langdurige samenwerking opbouwen als verlengstuk van uw bedrijf.

Van Leusden Transport